Frihet att påverka

I Kalmars tidningar har vi kunnat läsa om att undersköterskor i äldreboendet Berga backe redan under april månad sa till om att en ny tryckavlastande madrass behövdes för att lindra och förebygga liggsår hos en gammal dam. Madrassen kom sen inte på plats förrän över en månad senare, men då var det för sent och liggsåren hade blivit livshotande. Det är en händelse som nu har anmälts för vanvård, Lex Maria och Lex Sara.

Undersköterskor som jobbade med damen tog initiativet till att säga till om en ny specialmadrass, men inget hände. Varför tog ingen deras kunskap och krav på allvar? Var stoppades beslutet upp om en ny madrass? Tyvärr är Berga Backe ett exempel på vad som kan bli följden av rådande politik ifall man har för många led i sin beslutsprocess. Det är inte bra. Moderaterna i Kalmar kommun står för ökat medbestämmande.

Frihet är att kunna påverka beslut på sin arbetsplats.

Det är på tiden att det blir politiskt skifte i Kalmar kommun. Våra chanser att vinna valet den 14/9 är stora, särskilt med tanke på att en majoritet av väljarna i Kalmar faktiskt röstar på Alliansen i riksdagsvalet. Kalmar skulle må bra av förändring.