Föredömligt av KRIS i Almedalen

Igår höll Annie Lööf, centerpartiet, brandtal mot främlingsfientlighet i Almedalen. Under hennes tal stod NMR (Nordisk motståndsrörelse) mitt bland publiken och skrek ”Folkförrädare”.  Då steg KRIS fram (Kriminellas Revansch i Samhället) och omringade nazisterna som en mur av trygghet. KRIS tog ställning på ett helt fantastiskt sätt. Jag skulle vilja krama var och en för vad de gjorde i Almedalen. Hedersamt agerande med ryggrad.

www.metro.se/artikel/ex-kriminella-omringade-nazister-vi-ville-visa-trygghet

NMR har börjat ta sig in i fullmäktige i en del kommuner. Mina moderatkollegor i Ludvika kan berättar om mycket obehagliga situationer i fullmäktige där de brukar närvara. NMR har en oresonlig och hotfull attityd. De fotograferar och filmar politiker i talarstolen eller i andra sammanhang. Filmer som de sen lägger ut och klipper ihop i egna tolkningar på youtube. NMR som avgrundsrörelse långt ifrån demokratiska partier, har direkta kopplingar till SD. SD som senast i gårdagens Dagens Industri säger sig vilja regera och stödja socialdemokraterna och Stefan Löfven. Skrev om DI-artikeln på FB igår, som fick mig att fundera något över om s måhända har en dold agenda. Kommunalrådet i Kalmar har nämligen stått rygg mot rygg med sd på uppmärksammat dubbeluppslag i lokaltidning för någon vecka sedan. ’En bild säger mer än tusen ord’

SD har vuxit som parti. Det har inte undgått någon. Det finns orsak till varför väljare stödjer missnöjespartier. Etablerade partier har varit otydliga med strutsmentalitet istället för att tydligt och aktivt arbeta för att hantera samhällsproblem. Det är det politiska innehållet från SD vi ska ifrågasätta, inte väljare.

Moderaterna har jobbat med handlingsprogram under hela denna mandatperioden i opposition för att hantera samhällsproblem när vi tar över efter 9 september. Jag har haft förmånen att ingå i gruppen näringsliv/integration, under Elisabeth Svantessons ledning. Tydlig politik från vår sida. Moderaterna har inte problem med att möta det politiska innehållet som sverigedemokraterna levererar med ökade bidrag, stänga Sveriges gränser, utträde ur EU, ökad statlig styrning, nej till Nato – för att nämna några exempel. Traditionell vänsterpolitik. Två extrema partier, med tvivelaktigt förflutet, som omfamnar varandra vare sig de vill det eller ej i gemensam politik – SD och V.

Det är tider att hålla den demokratiska fanan högt

Skrev om behovet av politiskt innehåll i min debattartikel, som publicerades i Barometern förra veckan. ”Länge leve demokratin” Länk här.