Lindsdalsdagen – ett samtal

Det är roligt med kampanjer. Det är där och då man inser varför man gick in i politiken och utsätter sig för att vara i frontlinjen. Intressanta samtal och möten avlöser varandra. Måste dock återge ett samtal som fått en egen plats i minnet.

Efter att jag hade haft mitt 15 minuters-tal på scenen kom en man fram till mig

– Ni höjde skatten för pensionärerna under er tid vid makten! (Grrr…hördes mellan orden)

– Nej vi höjde inte skatten. Vi sänkte skatten för pensionärerna fem gånger. Höjde bostadstillägg så att de med allra lägst pension inte fick lägre pensionen på grund av ”bromsen” som slår till vid lägre BNP-tillväxt.

-oj oj oj – du kan inte mycket du. Ni HÖJDE skatten för pensionärer och  sänkte den för dom som jobbar.

– Stämmer att vi införde jobbskatteavdrag för dem som jobbar, men det betyder inte att skatten höjdes för pensionärer. Vi sänkte skatten för pensionärer med mer pengar än vad s-regeringen hittills gjort.

– Ni tog av pensionärernas sparade pensioner. De pengar vi sparat från våra löner till våra pensioner!!

– Pensionerna är inte sparade löner. Det är dom som jobbar som försörjer pensionärerna….(avbruten mitt i mening).

– oj oj oj du kan inte mycket du. Vet du ingenting? Pensionerna är våra sparade löner!!

– …..men… de enda sparade pensionspengar är om man privat pensionssparat plus premiepensionen som var och en kan välja hur man vill förvalta, annars är inbetalade pengar redan förbrukade av de som är pensionärer under tiden man själv jobbar.

– …OCH så lämnade ni över en jättestatsskuld till oss att ta hand om!!!!!

–  statsskulden vi lämnade över 2014 var väldigt låg i jämförelse med andra länder efter den värsta lågkonjunkturen sen 1930-tal. Jag kan skicka underlag till dig om du vill se svart på vitt?

– oj oj oj du kan ju ingenting. Har du aldrig lärt dig något om ekonomi, avslutar mannen samtidigt som han avfärdande nekar till att få information skickat till sig.

Sammanfattningsvis. Det spelade ingen roll vad jag sa, eftersom min sanning inte stämde  med partisanningen.

Minst lika märkligt blir det när vänstersidan säger att moderaterna kommer att sänka löner för dom som jobbar så fort lägre ingångslöner kommer på tal. Ingångslöner betyder helt enkelt att man får draghjälp in i ett jobb om man inte tidigare haft en anställning eller kanske varit utan jobb väldigt länge.  Jaja – intressant lördag var det i LIndsdal i alla fall.